“WOWguiding” govorničke radionice

Dr. sc. Ines Carović, profesorica na Odsjeku za fonetiku i govorna trenerica u IN-DEA SOLUTION i Ana Gašparović, M.A. direktorica turističke agencije Insula Tours i turistička vodičica, kreirale su specijalizirane govorničke treninge za profesionalno usavršavanje turističkih vodiča, pratitelja i djelatnika u kulturi pod nazivom “WOWguiding“.

“WOWguiding“ su govorničke radionice, podijeljene u nekoliko tematskih cjelina s naglaskom na prepoznavanje, savladavanje i osnaživanje glasovnih mogućnosti i govorničkih vještina turističkih vodiča, pratitelja te djelatnika u kulturi.

Radionice se temelje na intenzivnom radu u malim grupama s naglaskom na individualnim pristupu jer svaki vodički glas je jedinstven i u tom kontektstu ga treba sagledavati kako bi svaki polaznik mogao maksimizirati svoje glasovne mogućnosti.

Tijekom treninga polaznici će saznati kakav je njihov fonetski status glasa, naučiti pravilno koristiti dikciju, izbjegavati zvučne stanke i poštapalice, usavršiti elegantnost govornog izraza i kontrolirati neverbalne znakove s ciljem da postanu WOW vodiči. Nakon usvajanja govorničkih vještina vodiči će samopouzdanije, kvalitetnije i vjerodostojnije orkestrirati doživljaje svojih posjetitelja uključujući sva osjetila. Na osobnoj razini vodiči će usavršiti izgovor, prilagoditi tempo i ritam govora te osvijestiti ekspresivnost izgovora.

Način i stil interpretacije materijalne ili nematerijalne baštine utječe na doživljaj nekog lokaliteta u očima i ušima posjetitelja. Suvremeni posjetitelj želi jedinstveno i autentično iskustvo, ali istovremeno želi to iskustvo podijeliti i preporučiti svojim prijateljima. Ulaganje u kvalitetno doobrazovanje djelatnika u kulturi i turizmu je od izuzetne važnosti jer su to osobe koje provode najviše vremena i izravnoj su komunikaciji s gostima te su ključni za uspjeh putovanja i zadovoljstvo gostiju. WOW vodič je onaj kojega preporučuju, traže i nagrađuju, a zbog nezaboravnoga vodiča imaju nezaboravne uspomene.

Svi zainteresirani mogu ispuniti obrazac samoprocjene vokalnog zamora, poslati svoj upit na wowguiding@gmail.com i dobiti sve potrebne informacije o terminima i sadržajima radionicama

Možete nas i telefonski kontaktirati na 099 680 31 35 (Ana) i 098 191 43 58 (Ines).

Ostali programi u ponudi