MORAVSKA – 06.10. – 08.10.2017.

Jesensko vikend putovanje otkrivanja moravskih krajeva i tradicija. Najljepši dvorac Moravske; Lednice - Valtice, zatim prekrasni gradovi Brno i Olomouc, parkovi i nadbiskupska palača u Kromerizu te netaknuta priroda i prekrasne špilje Moravskog krasa. Posjetit ćemo i poznati povijesni lokalitet Austzerlitz gdje je Napoleon izvojevao jednu od svojih najslavnijih pobjeda.

1. dan LEDNICE - VALTICE - BRNO

Polazak s mjesta dogovora u 05:00 sati. Ugodna vožnja autocestom kroz Sloveniju i Austriju do Češke. Posjet kulturnom krajoliku Lednice–Valtice (češki: Lednicko-valtický areál). To je prostor UNESCO svjetske baštine koji se proteže na 283,09 km² između naselja Lednice i Valtice na jugu Češke, pokrajina Južna Moravska (povijesna pokrajina Moravska), blizu gradova Břeclava i Mikulova.

Ovaj kulturni krajolik je povezan s UNESCO-vim Rezervatom biosfere Pálavi na granici s Austrijom koji pripada Karpatima. Tako čine jedinstven kompleks zaštićene kulturne i prirodne baštine kojega nema nigdje drugo na svijetu.

Vožnja vinogradarskim krajem uz zaustavljanje u vinariji i degustacija i mogućnost kupovine moravskih vina. Smještaj u hotel i noćenje.

2. dan AUSTERLITZ - OLOMOUC - KROMERZIZ

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet po Moravskoj. Posjet povijesnom lokalitetu Austerlitz (Slavkov kod Brna) gdje se odigrala jedna od najslvnijih Napoleonoh bitki. Nastavak vožnje do Olomouca, obilazak povijesne jezgre i slobodno vrijeme za ručak i odmor. U poslijepodnevnim satima posjet Kromerizu i UNESCO lokalitetu vrtova i nadbiskupske palače. Noćenje.

3. dan MORAVSKY KRAS

Doručak i odjava. Odlazimo do najpoznatijeg zaštićenog prirodnog krajolika u Češkoj; Moravsky kras. Posjet i obilazak spilje Punkevni jeskyne koju godišnje posjeti oko 200 000 posjetitelja. U poslijepodevnim satima povratak prema mjestu polaska. Dolazak u Hrvatsku u večernjim satima.

Ostali programi u ponudi